Rust in je hoofd, rust in je werk: waar vind je dat en hoe houd je het vast?

Wil jij weten hoe dat voor jou zit? Sluit je dan bij mij aan op vrijdag 2 maart.

De kerstvakantie was dit keer een bijzondere voor mij. Er viel bij mij een kwartje waar ik héél blij van werd. Ik heb ontdekt wat ik kan doen om meer rust in mijn werk te ervaren. Niet door trucjes of afspraken die ik laat verwateren, maar door een verrassend inzicht.

Zo op het oog leek mijn vakantie eentje zoals jij ‘m wellicht ook kent, met vrienden en familie, tradities, frisse wandelingen en lekker zonder wekker wakker worden. Een waar cadeau als je dat in goede gezondheid en liefde mag doorbrengen. En ik heb gewerkt. Dat deed ik met heel mijn hart en tegelijkertijd in volledige rust. Wat heerlijk, dacht ik vaak, eindelijk de rust en ruimte om bezig te zijn, te lezen, reflecteren, je gedachten de vrije loop te laten en allerlei inzichten en oplossingen ‘gewoon’ te laten ontstaan. Op zich is dat ook nog niet eens zo bijzonder, totdat bij mij het kwartje viel: dit is wat ik wil! Zo wil ik altijd wel werken! Hoe kan ik dit vaker ervaren in mijn werk? En dat inzicht veranderde mijn blik.

Diezelfde dag nog las ik in een boek van Alan Seale over het Japanse concept ‘kokoro’. In het westen hebben we daar niet echt een goede vertaling voor. Het is een woord dat betrekking heeft op je innerlijk: hoe verhouden jouw hart, hoofd en ziel zich tot datgene wat je doet (werk, sport, vriendschap etc.). Het is verbonden met jouw centrum. De plek waar het stil en rustig is, waar je passie leeft, en van waaruit intenties worden geboren die samen met gedachten, innerlijke waarheid en wijsheid uitdrukking geven aan je talenten en vaardigheden. In het concept van ‘kokoro’ vallen hart, hoofd en ziel samen. Ze vormen een soort innerlijke éénheid, een bron van rust en kracht in je houding en activiteiten naar buiten toe.

In ‘kokoro’ vond ik een sleutel. Hoe vaak laat ik me niet leiden door wat ik heb te doen, in plaats van stil te staan bij wie ik heb te zijn, of wil zijn, in relatie tot mijn werk. Heb ik eigenlijk wel klip en klaar voor ogen wie ik wil zijn? Hoe kan ik daar meer helderheid over krijgen en dat steviger meegeven in mijn werk om te bereiken wat de bedoeling is. Hoe fijn zou het zijn als ik vaker aan het einde van een werkdag een tevreden gevoel heb over mijn bijdrage, in plaats van geleefd te zijn door to-do, e-mail en telefoon? Het maakt niet uit of je leidinggevende, professional, directeur of ondernemer bent. Het gaat om wie jij bent in relatie tot je werk. ‘Kokoro’ als onderdeel van een sterke professionele identiteit. Volgens mij helpt deze bron bij het vinden van meer innerlijke rust en zelfvertrouwen en draagt het bij aan meesterschap in je werk.

In ‘kokoro’ vond ik een sleutel. Hoe vaak laat ik me niet leiden door wat ik heb te doen, in plaats van stil te staan bij wie ik heb te zijn, of wil zijn, in relatie tot mijn werk.

 

Deze vragen dagen mij uit om hiermee de diepte in te gaan. Daarvoor reserveer ik vrijdag 2 maart van 9.00 tot 16.00 uur op een mooie locatie in de buurt van Leiden. Ik ga die dag aan de slag met deze vragen: verdiepen, verrijken en versterken met het oog op méér rust, voldoening en meesterschap in mijn werk.

Klinkt dit als muziek in je oren en wil jij dit ook? Voel je vrij om aan te sluiten. Ik maak voor die dag een praktische leidraad om uit te komen op handvatten voor rust en het vasthouden daarvan. Degenen die mij al kennen weten dat ik niet zonder resultaat kan, dus daar werken we zeker naar toe. De kosten zijn € 125,- inclusief koffie, thee en lunch. Kom je met een open hart, hoofd en ziel, dan garandeer ik je jouw handvatten, een grote glimlach en een versterkt ‘kokoro’. Dat gun ik mezelf namelijk ook.

[bctt tweet=”Voor alle professionals die willen weten hoe ze méér rust in hun werk kunnen ervaren én vasthouden.” username=””]

Om je aan te melden hoef je me alleen maar een berichtje te sturen. Dan neem ik contact met je op. Ik verheug me op een vruchtbare dag!

Nog even in het kort

Voor alle professionals die willen weten hoe ze méér rust in hun werk kunnen ervaren én vasthouden.

Op vrijdag 2 maart van 09.00 tot 16.00 uur op een mooie locatie in de buurt van Leiden.

We werken met een praktische leidraad om te komen tot stevige handvatten die jou rust en voldoening brengen in je werk.

Kosten: € 125,- incl. koffie, thee en lunch (excl. btw).

Meld je aan bij mij. Ik verheug me erop!